Dedikerad server

Dedikerad server är ett komplement till VPS när ni har behov av att utrusta hårdvaran med unika komponenter och programvaror. Dedikerade servrar används även för mer kraftfulla lagringslösningar och för applikationer som av någon anledning inte kan köras virtuellt.

AID erbjuder två varianter av dedikerade servrar, antingen placerade i någon av våra datahallar i Kungsbacka eller på plats ute hos er som kund.

De operativsystem vi erbjuder är Windows eller Linux. Vi kan virtualisera serverinstanserna så att mjukvaran separeras från hårdvaran. Detta medför t.ex. bättre backuplösningar då vi kan göra backup av hela servern.

En dedikerad server innebär ett fast månadspris för serverhyra och licenser. Detta gör att ni enkelt kan budgetera för era IT-kostnader. AID står för den fysiska serverdriften – så länge servern står i våra datahallar – service och eventuella reparationer.

En dedikerad server med våra tillgängliga tillvalstjänster ger er som kund en skräddarsydd serverlösning. Vi erbjuder både färdiga paketeringar och speciallösningar anpassade efter era önskemål.