Historia

Från en e-handelsbutik med datorer och tillbehör – till komplett it-partner och totalleverantör av allt inom data. Läs om AID Solutions utveckling från starten 2002 till idag och en hint om framtiden.

2022 –

Våra tjänster blir alltmer produktifierade totallösningar. Vi erbjuder färdiga helhetskoncept av olika storlek. Kunderna får allt de behöver till ett fast pris. Samtidigt tillhandahåller vi fler AI-drivna it-tjänster. När vi jobbar mer automatiserat med leveranser och problemlösning får våra kunder snabbare och hjälp och mer funktion för pengarna.

2022 –
2016 – 2021

AID utvecklar verksamhetens tredje ben. Experter, Professionals. Företaget har successivt stärkts på personalsidan, utvecklat och breddat kompetensområdena. Kunderna erbjuds personalresurser i form konsulter inom olika expertområden. AID Solutions tjänsteerbjudande står idag på alla tre benen. Solutions. Operations. Professionals. En komplett IT-partner och totalleverantör av allt inom data.

2016 – 2021
2015

Ytterligare en datahall byggdes. Ny och modern, med större förmåga och förutsättningar att växa. Det skapades ett driftserbjudande med kapacitet från två separata geografiska platser. AID Solutions fick förfrågningar om mer långsiktiga engagemang och började delta i större projekt med fokus på drift och IT-infrastruktur.

2015
2010 – 2014

Första egna datacentret byggdes. Började ta över driftsansvar för kunderna, i början väldigt enkla driftstjänster. Det var en tid när företagen hade egna servrar i skrubbar. Företag som omsatte miljarder kunde ha hela sin IT-infrastruktur stående under vd:ns skrivbord. Det gick upp för allt fler organisationer att IT var en del av verksamheten – inte något nödvändigt ont i källaren. AID Solutions tjänsteutbud utökades med syfte att skapa ett helhetserbjudande för driftstjänster, bevakning, backup och informationsåterställning. Det andra benet började växa sig starkt. Drift, Operations.

2010 – 2014
2006 – 2007

Ställde om till tjänsteföretag som levererade IT-tjänster. Här skapades det första av de tre ben som dagens verksamhet vilar på. Lösningar, Solutions.

2006 – 2007
2005

Fick allt fler förfrågningar om IT-support och drift. Efterfrågan från lokala kunder i Kungsbacka och Göteborgsregionen ökade i rasande takt.

2005
2002

AID (Allt inom data) grundades av Henrik Toft i Kungsbacka och var ett företag som sålde datorer och tillbehör. Fokuserade under de första åren på e-handel och var pionjär på det området.

2002